Wyroby mleczarskie – jakość przede wszystkim

Spółdzielnia mleczarska ROTR jako pierwsza w polskiej branży mleczarskiej wprowadziła jednocześnie zintegrowany system ISO 9002 i HACCP na wszystkie produkowane wyroby.

Obecnie ROTR posiada następujące certyfikaty:

  • systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności wg ISO 22000:2005,
  • systemu zarządzania jakością wg ISO 9001:2008,
  • systemu zarządzania środowiskowego wg ISO 14001:2004,
  • systemu zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy wg PN-N-18001: 2004
  • certyfikat IFS.

 

 

 

  • Certyfikat rejestracji ISOQAR ROTR Rypin Jakość
  • Certyfikat rejestracji ISOQAR ROTR Rypin Środowisko
  • Certyfikat rejestracji ISOQAR ROTR Rypin HACCP 22000
  • certyfikat rejestracji
  • Certyfikat rejestracji ISOQAR ROTR Rypin BHP OHSAS
  • Certyfikat rejestracji ISOQAR ROTR Rypin IFS

Wyróżnienia za jakość

O wysokiej jakości wyrobów produkowanych w ROTR świadczą niektóre z przyznanych wyróżnień i nagród, m.in.:

  • III miejsce dla Śmietanki Blanco 30%, 1l w plebiscycie Lider Forum 2016 organizowanym przez Forum Mleczarskie Handel
  • certyfikat "Jakość Tradycja" za masło extra przyznany przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego (2016)
  • "Hit twarogowy"  za Twaróg sernikowy Delik przyznany na Festiwalu Serów i Twarogów Polskiego Mleczarstwa w Olsztynie (2016)
  • "Serowy Król" - Nagroda konsumentów za Ser Kujawski typu szwajcarsko – holenderskiego przyznany na Festiwalu Serów i Twarogów Polskiego Mleczarstwa w Olsztynie (2016)
  • II miejsce dla Mleka dla baristów i III miejsce dla Śmietanki Delik 36% (500 ml) w rankingu Lider Forum organizowanym przez Forum Mleczarskie Handel
  • I miejsce dla śmietanki Delik 18% 500 ml w konkursie Lider Forum organizowanym przez Forum Mleczarskie Handel
  • tytuł "The Best in Poland - Najlepsze w Polsce" dla twarogu sernikowego Delik
  • Srebrna Mleczna Rewia dla śmietanki Blanco 33% przyznana na targach Mleczna Rewia w Gdańsku
  • znak "Polska Dobra Żywność" dla wyrobów UHT Delik