Rotr Spółdzielnia Mleczarska w Rypinie – o nas

Kim jesteśmy

ROTR Spółdzielnia Mleczarska w Rypinie to firma działająca na rynku od 1926 r. Z powodzeniem łączy w sobie blisko 90 lat tradycji z nowoczesnymi technologiami XXI wieku.

Dziś ROTR to:

  • nowoczesny producent mleka i  wyrobów mleczarskich
  • zaufane grono dostawców mleka
  • kadra wykwalifikowanych pracowników
  • wielomilionowy przerób mleka
  • producent znanych marek Delik i Blanco
  • delik logo
  • blanco
  • budynek spółdzielni rotr
  • biała ciężarówka
  • wnętrze mleczarni
  • budynek mleczarni rotr

Zakład

Mleczarnia ROTR w Rypinie jest nowoczesnym zakładem przetwórczym, który do przerobu surowca stosuje linie produkcyjne najnowszej generacji. O jego potencjale produkcyjnym stanowią:

  • duże moce przerobowe –  przerób ok. 600 tyś. litrów mleka dziennie
  • nowoczesne linie UHT
  • serownia
  • proszkownia
  • membranowe zagęszczanie serwatki
  • standaryzacja mleka na sery metodą ultrafiltracji
  • linia do konfekcjonowania serów
  • duża powierzchnia magazynowa wykorzystującą przesuwne regały wysokiego składowania
  • zabezpieczenie zakładu w media energetyczne zapewniające ciągłość procesu produkcji i bezpieczeństwo wyrobu ( para wodna, sprężone powietrze, woda lodowa).

 

 

  • sery na taśmie produkcyjnej
  • magazyn
  • wnętrze fabryki
  • fabryka mleczarska
  • taśmy produkcyjne w mleczarni
  • produkcja w zakładzie mleczarskim

Organy

ROTR Spółdzielnia Mleczarska w Rypinie zrzesza blisko 1400 członków.
Organy Spółdzielni to:

  • Walne Zgromadzenie
  • Rada Nadzorcza
  • Zarząd
  • Zebrania Rejonowe

Zarząd

Prezes Zarządu
Mariusz Trojakowski

Wiceprezes ds. Produkcji i Techniki
Jacek Smoliński

Polityka

Celem działalności ROTR jest produkowanie wyrobów, które spełniają wymagania klientów.

Schemat graficzny polityki i celów

Dostawcy

Dostawcami mleka dla ROTR są rolnicy z obszaru 5 województw i 27 powiatów. W zależności od pory roku mleczarnia przerabia dziennie od 500 do 700 tys. litrów mleka.

Mleko skupowane przez ROTR poddawane jest ścisłej kontroli. Zanim trafi ono do produkcji, musi spełnić określone parametry, tak aby zachowane były nie tylko standardy higieny, ale również jego wartości odżywcze oraz walory smakowe.

milk