Sery dojrzewające i inne nowości w mleczarni ROTR

Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z listą nowych produktów w ofercie Spółdzielni Mleczarskiej ROTR. Wychodząc naprzeciw potrzebom naszych Klientów, wprowadziliśmy do naszego asortymentu m.in. sery długodojrzewające Delik, kefir, maślankę, zsiadłe mleko, mleko dla baristów Blanco oraz napój jogurtowy. Mamy nadzieję, że znajdą u nas Państwo wszystkie poszukiwane produkty.

KEFIR

Jest produktem otrzymywanym z mleka pasteryzowanego, poddanego procesowi  fermentacji przy udziale odpowiedniej mikroflory kultur kefirowych.

Przyjemny, orzeźwiający smak i zapach, delikatna konsystencja oraz wysokie walory odżywcze sprawiają, że idealnie nadaje się jako orzeźwiający napój w upalne dni oraz stanowi składnik do sporządzania  koktajli owocowych, deserów mlecznych, placków, racuchów.

Kefir, z  uwagi na swoje walory zdrowotne, bogatą gamę składników mineralnych oraz witamin, niskokaloryczność jest produktem niezwykle pożądanym w diecie każdego człowieka. Reguluje procesy trawienne i jest doskonałym źródłem białka i wapnia.

 

MAŚLANKA

Jest mlecznym napojem fermentowanym o naturalnym, orzeźwiającym smaku i zapachu oraz cennych właściwościach odżywczych.

Z uwagi na bogate źródło wapnia, witamin oraz lecytyny, stanowi ona produkt lekkostrawny, orzeźwiający oraz dietetyczny przeznaczony dla osób w różnym przedziale wiekowym oraz znajduje zastosowanie w różnych kuracjach zdrowotnych. Wspomaga trawienie i pożytecznie działa na układ nerwowy. 

Z powodzeniem może być wykorzystany do przyrządzania sosów, ciast, zup, chłodników,  deserów, koktajli owocowych oraz wypieku chleba.

 

BAZA DO CHŁODNIKÓW

Jest to mleczny produkt  fermentowany,  orzeźwiający,  nadaje się do bezpośredniego spożycia. 

Przeznaczony przede wszystkim jako baza do przygotowania zupy chłodnik o najróżniejszym smaku w zależności od użytych warzyw czy też innych dodatków. Z powodzeniem można go użyć jako składnik innych zup, sosów, deserów  oraz  zgodnie z innymi upodobaniami klienta. 

Dostarcza cennego wapnia, witamin oraz białka podnosząc tym sam wartość odżywczą danego pożywienia. Niskokaloryczność oraz pożyteczna mikroflora  mlecznych napojów fermentowanych sprawia, że chłodnik staje się  potrawą dietetyczną  i prozdrowotną oraz delikatną,  przeznaczoną dla osób w szerokim przedziale wiekowym. 

ZSIADŁE MLEKO

To tradycyjny mleczny produkt fermentowany o kwaśnym, aromatycznym smaku i zapachu oraz  strukturze skrzepu . Zawiera duże ilości wapnia, o wysokiej biodostępności.  Jest łatwiej trawione przez organizm ludzki niż zwykłe mleko. Ze względu na cenne walory odżywcze, zdrowotne oraz dietetyczne jest niezbędne w diecie każdego człowieka.

Idealnie nadaje się w upalne dni jako produkt orzeźwiający oraz gaszący pragnienie.

 

 

MLEKO DLA BARISTÓW 0%

Jest produktem o wzbogaconej zawartości białka, co pozwala uzyskać kremową, trwałą a jednocześnie gęstą piankę idealnie prezentującą się na powierzchni kawy.

Mleko zaprojektowane dla profesjonalistów, idealnie nadaje się dla kawiarni, restauracji jako niezbędny składnik parzenia kawy (espresso, latte macchiato, cappuccino), kawy mrożonej i tworzenia tzw. latte art, czyli wzorów na powierzchni kawy.

Ze względu na zredukowany poziom tłuszczu w produkcie jest on szczególnie polecany osobom dbającym o smukłą figurę.

 

 

NAPÓJ JOGURTOWY

Produkt mleczny otrzymany z mleka fermentowanego przy udziale odpowiednich kultur bakteryjnych. Charakteryzuje się płynną, zawiesistą  konsystencją, o lekko kwaśnym  smaku  naturalnym bądź owocowym (w zależności od użytego owocu: brzoskwinia, truskawka, banan).

Produkt skierowany dla dzieci i dorosłych.

Wygodne opakowanie sprawia, że idealnie nadaje się on do szkoły, pracy, na wycieczkę czy piknik.