Ser Kujawski typu szwajcarsko-holenderskiego

Ser Kujawski

Cechą charakterystyczną tego rodzaju sera są  oczka okrągłe i owalne wielkości od fasolki do orzecha uzyskane dzięki zastosowaniu bakterii propionowych w połączeniu z odpowiednią temperaturą dojrzewania produktu. Ser ten ma delikatny, łagodny, lekko orzechowy, aromatyczny smak, z lekkim posmakiem pasteryzacji. To wyrób, który trafi w każdy gust i znajdzie wiele zastosowań, np. bezpośredniego spożycia jako składnik kanapek, sałatek, może być również użyty do przygotowania tostów, zapiekanek, pizzy, koreczków oraz zgodnie z upodobaniami klienta. W ROTR Spółdzielni Mleczarskiej w Rypinie oferujemy sery w plastrach oraz w blokach, w zależności od Państwa potrzeb. Zachęcamy do sprawdzenia pozostałych propozycji w naszej ofercie, gdzie znajdą Państwo różne gatunki sera, w tym m.in. Gouda.

ser kujawski